fotografiranje novorojenčka doma

Družina Furman-Mlinšek

Postati mama je nekaj najlepšega na svetu. Čas hitro teče in še preden se dobro zaveš, se otrok že valja, govori in dela prve korake zato je še kako pomembno uvekovečiti te prve dni, ko vašega malčka prvič pripeljete domov. Fotografiranje novorojenčka na domu je prav posebno doživetje. Z objektivom želim ujeti vaše prve skupne trenutke kot družine, predvsem pa vas, takšne kot ste.

Fotografiranje novorojenčka lahko poteka pri vas doma, ali pa pri meni v foto studiu. Priporočam, da fotografiranje izvedemo ko je novorojenček star med 7 in 14 dni. Takrat še veliko spijo in lahko fotografiranje poteka zelo mirno. Termini za novorojenčke so cedno fleksibilni, saj se zavedam, da ne gre vedno vse po načrtu.

Lahko pa fotografiranje dojenčka opravimo tudi kasneje. Ko so dojenčki že malce večje, recimo nad 6 mesecev, lahko ustvarimo že bolj zanimive fotografije in dojenčka ujamemo tudi kako se igra.

Fotografiranje novorojenčka poteka nekje uro in pol do 3 ure – odvisno od počutja vašega novorojenčka. Za čimbolj mirno in lepo izkušnjo, pa z vami delim še nekaj nasvetov, kako se pripraviti na samo fotografiranje:

  • novorojenček naj bo tik pred ali ob mojem prihodu nahranjen
  • za fotografiranje pripravite najbolj svetlo sobo v vašem domu (dnevna soba ali spalnica)
  • že vnaprej pripravite zanimive detajle, kot so npr. igračke, copatke in ostala oblačila

Pred prihodom Naceta, sta se Barbara in Filip odločila tudi za nosečniško fotografiranje, ki si ga lahko ogledate tukaj.