Monte Istra seminar v Grožnjanu

Wedding Photography by Vanessa Tivadar

V začetku meseca aprila sem se udeležila poročnega seminarja, ki sta ga organizirala poročna fotografa Katja + Simon, Slovenca, ki fotografirata poroke v tujini. Seminar se je odvijal v čudovitem Grožnjanu, v vili Monte Istra.

Delo Katje in Simona spremljam že lep čas. Njune fotografije me popeljejo v drug svet, svet emocij. Pokrajina in ljudje na njunih fotografijah pa me prevzamejo.

Potovanja skozi fotografijo so tisto, kar me vleče.
Pokrajina in ljudje me inspirirajo in poudarek seminarja je bil prav na tem. Moje oči in misli so si spočile ob prelepi pokrajini in arhitekturi Grožnjana. Družba krasnih fotografov iz vseh koncev sveta (Španije, Hrvaške, Amerike, Italije, Slovenije…) pa je dodala piko na i.

Različne kulture, običaji, različne izkušnje, vendar vsi z enako željo – fotografiranje porok v tujini.

Ta teden bo za vedno ostal v mojem srcu. Z besedami se ne da opisati veselja in hvaležnosti, ki jo čutim zdaj, ko sem se vrnila domov. Nova poznanstva, nove ideje.

Hvala vama, Katja + Simon, za to, da sta delila vajino znanje, za lepe besede, za novo prijateljstvo, predvsem pa za motivacijo za naprej. Čas, preživet z vama, mi je pomagal pri odkrivanju same sebe, pri novih idejah in željah. Poslušati sebe, iti svojo pot ne glede na okoliščine in se ne ozirati na to, kaj drugi želijo, da si. Predvsem pa, kot pravita Katja in Simon, je treba uspešnost tudi slaviti.

Zahvala gre tudi fotografu Danielu Alonsu iz @peopleproduccio, ki nam je podal svoj vpogled v poročno fotografijo, nove trike in tehnike.

Rada bi omenila tudi odlično videografinjo Aleno iz @fragmentscollection, ki je delila svoje znanje in izkušnje na seminarju. Ljudi v njenih filmih ne poznam, vendar mi skozi njihov prikaz vsak zleze pod kožo…. Alena, hvala ti za inspiracijo.

Seminar : @monteistraworkshop
Organizator : @katjasimonphoto
Mentorji : Katja & Simon Photography
Daniel Alonso People Truelove Tellers
Dekoracija: AK weddings
Obleka : ENVY ROOM
Par : Jana Birsa, Matjaž Kljajić
Video : Fragments Collection