družinsko fotografiranje

Zakaj je načrtovanje pomembno in na kaj moram biti pozorna?

Družinsko fotografiranje je zelo zabavna izkušnja in velikokrat poudarjam, da je najbolj pomembno, da ste na fotografiranju sproščeni in pristni. Vendar pa je za dobre fotografije pomembna tudi dobra priprava. Katere stvari lahko načrtujete že vnaprej in na kaj ne smete pozabiti, vam razkrivam tukaj:

1. FOTOGRAFIRANJE ZUNAJ, V STUDIU ALI DOMA?

Še preden se odločite za rezervacijo fotografa in termina fotografiranja, razmislite o tem kje se želite fotografirati. Zunaj v naravi? Morda v mestu? Na vrhu hriba z razgledom? Ob jezeru?

Možnosti je nešteto. A ravno lokacija je tista, ki bo narekovala načrtovanje fotografiranja naprej. Na primer, za fotografiranje v hribih se boste morali primerno obuti in morda s seboj vzeti lažje, bolj fotogenične čevlje. Upoštevati morate tudi kondicijo vaših otrok in ali so zmožni sami prehoditi vso pot do vrha, ali je boljše da poiščete lokacijo, ki je dostopna z avtomobilom.

Če ne želite biti vezani na vreme in letne čase, je fotografiranje v studiu ali doma odlična alternativa.

2. IZBIRA LETNEGA ČASA

Izbira letnega časa je pomembna predvsem za fotografiranje zunaj. Si želite dogodivščine sredi poletja, ko lahko po travi skačete bosi ali pa se igrate z vodnimi baloni? Se želite sprehoditi skozi travnik poln spomladanskega cvetja? Ali pa morda prehoditi vašo najljubšo gozdno pot v jeseni, ko je na tleh polno oranžnega listja? Morda pa je vam najljubša zima, ko se lahko z otroki kepate v snegu in zgradite snežaka.

Ko izbirate letni čas, razmislite o tem, kaj vam najbolj pomeni in pri katerih aktivnostih se vaši otroci najbolj zabavajo. Razmislite tudi o oblačilih, ki morajo biti udobna in vremenu primerna, hkrati pa tudi barvno usklajena in fotogenična.

3. PRAVOČASNO REZERVIRAJTE TERMIN

Kljub temu, da sem za družinska fotografiranja dosti bolj fleksibilna, kot npr. pri porokah, vseeno vsaki družini priporočam, da rezervirate termin vsaj nekaj tednov vnaprej.

Še posebej to velja za termine, ki niso fleksibilni iz vaše strani, npr. da se želite fotografirati na rojstni dan otroka ali pa na vajino obletnico, ob določenem prazniku….

Običajno takoj po novem letu začnem sprejemati rezervacije za pomladna in poletna fotografiranja. Če si tudi vi zaradi obveznosti v službi želite fotografiranje med vikendom, rezervirajte pravočasno – sobotni termini, predvsem v obdobju med majem in septembrom, se hitro zapolnijo zaradi porok, tako da je izbira omejena.

4. NAČRTUJTE KAJ BOSTE OBLEKLI

Ne želim preveč posegati v vaš izbor oblačil – vsekakor pa naj bo vaše vodilo pri izbiri to, da so oblačila udobna in se v njih dobro počutite.

Svojo družinsko fotografijo si predstavljajte kot umetniško delo,  ki ga je naslikal slikar, pri čemer so vaša oblačila barvna paleta na sliki. Ujemajoča oblačila bodo pripomogla, da se boste kot celota zlili na fotografiji in ustvarili barvno harmonijo, brez izstopajočih delov.

Več nasvetov o izbiri oblačil si lahko preberete tukaj.

5. OD DOMA ODIDITE PRAVOČASNO

Na pot se odpravite prej, da na lokacijo prispete vsaj 20 min pred fotografiranjem. Tako lahko vaši otroci malo spoznajo okolico in se razgledajo. To je še posebej pomembno če se odpravljate nekam, kjer prej še niste bili in je otrokom lokacija nepoznana. Tudi sama rada pridem na lokacijo do 30 min prej.

Če ste se odločili za fotografiranje v našem studiu v Ljutomeru, pridite vsaj 10 min prej.

Družinsko fotografiranje – Zakaj je potrebno dobro načrtovanje?

sproščeno fotografiranje za najlepše trenutke

“Pustite mi, da za vas ustvarim nepozabne spomine.”

VEČ INFO

REZERVIRAJ TERMIN