NASVETI IN PRIMERI DOBRIH STAJLINGOV

Kaj obleči za fotografiranje?

Kaj obleči za fotografiranje.

“Obleka naredi človeka.” Izkušnje preteklih let so me naučile da ta rek še kako drži. V praksi to pomeni, da je to kar oblečete pomembno in da lahko slaba izbira oblačil vpliva tudi na kakovost vaših družinskih fotografij. V tem članki bom podala nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali izbiro vaših oblačil. Torej, kaj obleči za fotografiranje?

Kaj obleči za fotografiranje

1. VAŠA OBLAČILA NAJ SE BARVNO UJEMAJO

Svojo družinsko fotografijo si predstavljajte kot umetniško delo,  ki ga je naslikal slikar, pri čemer so vaša oblačila barvna paleta na sliki. Ujemajoča oblačila bodo pripomogla, da se boste kot celota zlili na fotografiji in ustvarili barvno harmonijo, brez izstopajočih delov.

Priporočam, da izbrana oblačila postavite skupaj na posteljo ali na tla in vidite kako se med seboj ujemajo.

Kaj obleči za fotografiranje družine

2. IZOGIBAJTE SE VZORCEM IN GRAFIKAM

Močno odsvetujem pisana oblačila in geometrijske vzorce. Na fotografijah veliko lepše izpadejo umirjeni toni, predvsem pri fotografiranju v naravi.

Pomembna je tudi obutev. Ta naj ne bo preveč pisana, predvsem pa naj bo primerna za okolico v kateri boste fotografirani. Tako bo fotografija delovala kar se da spontano in naravno.

3. POSEBNO POZORNOST NAMENITE OTROKOM IN NJIHOVIM OBLAČILOM

Ko izbirate oblačila za vaše otroke, dobro premislite ali so to oblačila, ki jih otroci radi nosijo. Otroci potrebujejo udobna oblačila, v katerih se dobro počutijo. Če jim ne bo udobno, je velika verjetnost, da bodo težko sodelovali pri fotografiranju.

Kaj obleči za fotografiranje družine

4. IZBERITE PRIMERNO VELIKOST OBLAČIL

Na fotografiranju bosta starša še posebej aktivna. Očetje naj bodo pazljivi pri izbiri majice – večkrat se zgodi da nosijo kratke ali zelo tesne majice, ki jih morajo nenehno popravljati. To je še posebej nadležno takrat, ko očetje otroke dvignejo v zrak. Vsekakor si ne želite pokvariti fotografij vaših otrok, ko uživajo v metanju v zrak, ker ima oče prekratko majico ali pulover.

Enako velja tudi za mamice – ne nosite pretesnih majic ali majic z globokim izrezom. Če se odločite za obleko, priporočam dolžino vsaj čez kolena, še najboljše pa so dolge obleke ali krila.

Kaj obleči za fotografiranje.

sproščeno fotografiranje za najlepše trenutke

“Pustite mi, da za vas ustvarim nepozabne spomine.”

VEČ INFO

REZERVIRAJ TERMIN