Z Jano in Matjažem sem preživela čudovit dan v Vili Monte Istra in okolici. Vila Monte Istra je bila včasih pravzaprav vas. Skozi stoletja so se ljudje odseljevali, hiše so ostale prazne in se porušile, na koncu pa je ostalo le nekaj ruševin, zaraščenih v gozdu. Danes je Vila Monte Istra kraj, kjer je čutiti prav posebno energijo. Tri hiše, ki so še ostale, so dozidane in prenovljene, skupaj z malo cerkvico, ki je še v prenovi, pa tvorijo čudovit ambient za oddih, poroko ali preprosto druženje s prijatelji.

Intimna poroka ali Elopement wedding, kot bi to poimenovali v tujini, je vedno bolj priljublen način poročanja, tudi pri slovenskih parih. To pomeni, da se par poroči sam, brez gostov in velike zabave. Če je uradno potrebno, so včasih zraven tudi priče, ali pa morda samo starši, vsekakor pa je namen intimne poroke, da par preživi miren in sproščen dan.

Pogosto se pari v tem primeru odločajo za poroke v tujini, saj lahko hkrati združijo poroko in medene tedne. Ali pa preprosto zato, ker si želijo reči »da« na svoji sanjski lokaciji. Velikokrat pari nato doma pripravijo slavje za širšo družino in prijatelje, ali pa vse skupaj proslavijo na preprostem pikniku.

Bilo je prijetno toplo popoldne, in čeprav se je pomlad šele prebujala. Po cerkvenem obredu smo dan smo zaključili s prečudovitim sončnim zahodom. Jana in Matjaž pa sta svoj večer zaključila ob romantični večerji v soju sveč in pod miljon zvezdami.