DRUŽINSKO FOTOGRAFIRANJE

5 nasvetov za družinsko fotografiranje

Nasveti za družinsko fotografiranje.

Ujeti mlado družino v trenutku, ko si izmenjajo drobne pozornosti je zame nekaj najbolj čarobnega. Pri svojem delu se vedno trudim ujeti najtoplejši objem, ki ga mama pokloni svojemu otroku ali ponosni nasmeh očeta, medtem ko na hrbtu nosi svojega razposajenega malčka.

Da pa bodo vaše družinske fotografije res popolne, vam priporočam da si preberete tole – to so moji top nasveti za družinsko fotografiranje!

Nasveti za družinsko fotografiranje

1. KDAJ SE NAROČITI NA DRUŽINSKO FOTOGRAFIRANJE?

Na družinsko fotografiranje se lahko naročite kadar koli. Izberete lahko fotografiranje v studiu ali v naravi.

Ne glede na vašo odločitev pa sem prepričana, da nam bo skupaj uspelo ustvariti nepozabno fotografsko zgodbo. Če se odločite za fotografiranje v naravi priporočam, da to poteka tik pred sončnim zahodom, ko je svetloba najlepša.

Nasveti za družinsko fotografiranje

2. PRIPRAVA OTROK NA FOTOGRAFIRANJE

Pred fotografiranjem otrokom razložite, da jih čaka prijetna izkušnja, ki ne prinaša nič groznega.

Podkupovanja otrok s sladkarijami med fotografiranjem ne priporočam. Otrok se lahko umaže, sladkarije pa postanejo bolj zanimive kot fotografiranje samo. Raje jim za nagrado obljubite sladko presenečenje po koncu našega druženja.

Nasveti za družinsko fotografiranje

3. KAJ OBLEČI NA FOTOGRAFIRANJE?

Ne želim preveč posegati v vaš izbor oblačil, na podlagi izkušenj pa vam lahko dam par koristnih nasvetov. Svojo družinsko fotografijo si predstavljajte kot umetniško delo, ki ga je naslikal slikar, pri čemer so
vaša oblačila barvna paleta na sliki.

Ujemajoča oblačila bodo pripomogla, da se boste kot celota zlili na fotografiji in ustvarili barvno harmonijo, brez izstopajočih delov. Odsvetujem vam pisana oblačila in geometrijske vzorce. Na fotografijah veliko lepše izpadejo umirjeni toni, predvsem pri fotografiranju v naravi. Pomembna je tudi obutev.

Ta naj ne bo preveč pisana, predvsem pa naj bo primerna za okolico v kateri boste fotografirani. Tako bo fotografija delovala kar se da spontano in naravno. Glede izbire oblačil pa vam svetujem tudi individualno, ko skupaj izberemo tematiko fotografiranja. Če niste prepričani, vam predlagam, da zaupate reku manj je več.

Nasveti za družinsko fotografiranje

4. IZBIRA LOKACIJE

Odločite se lahko za fotografiranje v naravi, ob vašem najljubšem jezeru ali v parku, v katerega radi zahajate. Priporočljivo je, da je lokacija vašim otrokom poznana, sej se bodo v domačem okolju bolje počutili in bili zaradi tega bolj sproščeni.

Če se odločite za fotografiranje v studiu, bo to potekalo v Mestni hiši v Ljutomeru, kjer bom poskrbela za primerno ozadje, osvetlitev in prijetno vzdušje.

Nasveti za družinsko fotografiranje

5. TRAJANJE FOTOGRAFIRANJA

Fotografiranje z otroki do 18. mesecev

Fotografiranje traja približno 1 uro. Če vaš otrok ni vajen, da je buden ob uri sončne- ga zahoda, ko poteka fotografiranje, potem vam svetujem, da kombinirate in planirate njegov počitek ob koncu fotografiranja.

Fotografiranje z otroki nad 18. mesecev

Za starejše otroke pričakujte, da bo fotografiranje trajalo 1 do 2 uri. Z otroki se med fotografiranjem ne pogovarjajte. Jaz bom poskrbela, da se bodo otroci zabavali in mi namenili najlepši nasmešek, ko mi ga bodo pripravljeni podariti. Zavedam pa se, da potrebujejo nekaj časa, da se ob meni sprostijo, saj me ne poznajo.

Mama in oče, vajina pozornost je namenjena najmlajšim, a ne pozabita nase. Sodelujta z menoj, pazita, da brada ne potuje proti nebu in ne skrbita, na vse ostalo pazim jaz.

Nasveti za družinsko fotografiranje.

sproščeno fotografiranje za najlepše trenutke

“Pustite mi, da za vas ustvarim nepozabne spomine.”

VEČ INFO

REZERVIRAJ TERMIN

DELITE TO ZGODBO